Co jem jako weganka - PRZEPISY.
Cześć.
Dziś mam Ci kolejny post z serii " co jem jako weganka " :)
Pierożki z farszem dynioowo-czosnkowym
[ Przepis pojawi się w nowym e-booku (książce) Wegański Fitness, który piszę razem z Krzysztofem z bloga www.wegafitness.pl ]
Biszkoptowe ciasteczka dyniowe z kawałkami czekoladą.
Są przepyszne, zrobiłam je z przepisu mojej przyjaciółki Agnieszki
[ -> www.instagram.com/rozpieszczam_sie_zdrowo <- przepis ]
Wegańskie Gofry:
Składniki:
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka lnu mielonego
- 1 łyżka budyniu waniliowego
- 1 łyżka oleju
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka syropu kokosowego
- mleko roślinne do gęstej konsystencji.
Rozgżać gofrownice, masę wylej na środek gofrownicy, zamknij i piecz około 10-12minut ( aż góra będzie chrupka i bardzo zarumieniona ) ja sprawdzam co 4-5 minut czy są gotowe.
Torcik Dyniowy
[ Przepis ->www.pat-dream.pl/Dyniowo-cynamonowy-torcik ]
Sałatka:
- makaron z ciecierzycy
- awokado
- pomidor
- ogórek
- wegański sos czosnkowy.
Śniadanie:
Inka karmelowa na mleku sojowym, banan z masłem orzechowym i cynamonem, gofr z "miodem" i mandarynki.
Pierożki z mieloną soją i pieczarkami.
[ Tradycyjne ciasto na pirogi: mąka + woda, w środku uduszone pieczarki z przyprawami i mieloną suszoną soją. Pierożki zrobiłam na parze, polewając sosem sojowym ]
Bananowo - orzechowe babeczki z czekoladą.
Przepis pochodzi z mojego e-booka: Pomysł na Babeczki:
www.sklep.pat-dream.pl/PomysłNaBabeczki
Domowe sushi:
- ryż do sushi
- liście norii
- tempef
- awokado
- papryką
- ogórkiem
- tofu
- "twarożkiem" paprykowym
Dodatki: imbir, sos sojowy, wasabi.
Pizza z Pizza-hut z wegańskim serem violife: papryka, cebula, pieczarki, szpinak.
Cynamonki (drożdżówki)
[ Przepis pojawi się w nowym e-booku (książce) Wegański Fitness, który piszę razem z Krzysztofem z bloga www.wegafitness.pl ]
To wszystkie zdjęcie które mam, byłam chora kilka dni (siedziałam w domu) i skupiłam się nad nowymi przepisami, tutaj pokazałam Ci trzy zdjęcia ale zrobiłam 14 nowych przepisów, niech to będzie rąbek tajemnicy fajnego projektu który ukażę się z początkiem roku 2019r.
Dziś mam Ci kolejny post z serii " co jem jako weganka " :)
Pierożki z farszem dynioowo-czosnkowym
[ Przepis pojawi się w nowym e-booku (książce) Wegański Fitness, który piszę razem z Krzysztofem z bloga www.wegafitness.pl ]
Biszkoptowe ciasteczka dyniowe z kawałkami czekoladą.
Są przepyszne, zrobiłam je z przepisu mojej przyjaciółki Agnieszki
[ -> www.instagram.com/rozpieszczam_sie_zdrowo <- przepis ]
Wegańskie Gofry:
Składniki:
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka lnu mielonego
- 1 łyżka budyniu waniliowego
- 1 łyżka oleju
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka syropu kokosowego
- mleko roślinne do gęstej konsystencji.
Rozgżać gofrownice, masę wylej na środek gofrownicy, zamknij i piecz około 10-12minut ( aż góra będzie chrupka i bardzo zarumieniona ) ja sprawdzam co 4-5 minut czy są gotowe.
Torcik Dyniowy
[ Przepis ->www.pat-dream.pl/Dyniowo-cynamonowy-torcik ]
Sałatka:
- makaron z ciecierzycy
- awokado
- pomidor
- ogórek
- wegański sos czosnkowy.
Śniadanie:
Inka karmelowa na mleku sojowym, banan z masłem orzechowym i cynamonem, gofr z "miodem" i mandarynki.
Pierożki z mieloną soją i pieczarkami.
[ Tradycyjne ciasto na pirogi: mąka + woda, w środku uduszone pieczarki z przyprawami i mieloną suszoną soją. Pierożki zrobiłam na parze, polewając sosem sojowym ]
Bananowo - orzechowe babeczki z czekoladą.
Przepis pochodzi z mojego e-booka: Pomysł na Babeczki:
www.sklep.pat-dream.pl/PomysłNaBabeczki
![]() |
e-book: Pomysł na Babeczk www.sklep.pat-dream.pl |
Zupa z czerwonej soczewicy.
[ Przepis pojawi się w nowym e-booku (książce) Wegański Fitness, który piszę razem z Krzysztofem z bloga www.wegafitness.pl ]
Pizza z Warzywami ( Kupiłam w Whole Foods Market ) Domowe sushi:
- ryż do sushi
- liście norii
- tempef
- awokado
- papryką
- ogórkiem
- tofu
- "twarożkiem" paprykowym
Dodatki: imbir, sos sojowy, wasabi.
Pizza z Pizza-hut z wegańskim serem violife: papryka, cebula, pieczarki, szpinak.
Cynamonki (drożdżówki)
[ Przepis pojawi się w nowym e-booku (książce) Wegański Fitness, który piszę razem z Krzysztofem z bloga www.wegafitness.pl ]
To wszystkie zdjęcie które mam, byłam chora kilka dni (siedziałam w domu) i skupiłam się nad nowymi przepisami, tutaj pokazałam Ci trzy zdjęcia ale zrobiłam 14 nowych przepisów, niech to będzie rąbek tajemnicy fajnego projektu który ukażę się z początkiem roku 2019r.
Pat
33 Komentarze
Jak dla mnie wszystko pycha😀👏💜💜💜 fajnie ze pokazujesz ze można jest inaczej i nie jest to takie straszne jak sie wielu wydaje. Go Go Wegan🎆🎆🎆
OdpowiedzUsuńNawet Sushi wtym wydaniu wygląda smacznie! Nie jestem jego fanką, ale Twoje bym spróbowała:):)
OdpowiedzUsuńTe ciasteczka muszę wypróbowac :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bezbłędnie:)
OdpowiedzUsuńA budyń wegański także jest? Z ciekawości pytam, bo spotkałam się z takimi z mlekiem nawet w składzie!
OdpowiedzUsuńJest ;) i to całkiem spory wybór.
UsuńNie mogłabym być na dzień dzisiejszy weganką:) ale niektóre potrawy z chęcią bym skosztowała.
OdpowiedzUsuńPrzepis na gofry rewelacyjny
OdpowiedzUsuńI niby weganki mają mały wybór. Jak widać wybór całkiem spory.
OdpowiedzUsuńWiele tych rzeczy wygląda naprawdę przepysznie. Aż ma się ochotę spróbować
OdpowiedzUsuńPierozki z farszem dyniowym wygladaja OBŁĘDNIE!!
OdpowiedzUsuńZgadzamy się 😁
UsuńDo weganizmu mi daleko, ale pierogi wyglądają mega!!!!
OdpowiedzUsuńTe babebczi wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńJa po ostatnich przejściach z goframi chętnie wypróbuję wersji wegańskiej. Nie wiem czy mój problem leży w gofrownicy, czy raczej w cieście - ale coś ostatnio w ogóle mi nie wychodzą :(
OdpowiedzUsuńWszystko wygląda tak pysznie a te pierożki z pierwszego zdjęcia to już w ogóle skradły nasze serca :)
OdpowiedzUsuńJa jestem wege od kilkunastu lat,a le wciąż nie jestem gotowa na krok dalej.
OdpowiedzUsuńJakie pyszności. Pierogi wyglądają genialnie.
OdpowiedzUsuńTo wszystko wygląda obłędnie, chociaż jestem wszytskożercą to chętnie bym skosztowała tych wszytskich dań które zaprezentowałaś ;)
OdpowiedzUsuńWspaniałe kształty pierożków. I te cynamonki - uwielbiam połączenie cukier + cynamon. Ach... :D Pozdrawiam i zapraszam do siebie. :)
OdpowiedzUsuńCynamonki koniecznie muszę zrobić:) z tego względu, że teraz kiedy zbliżają się święta to cynamon góruje u mnie w kuchni.
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda to jedzonko! Nie jestem weganką ale chętnie zjadłabym coś innego dla urozmaicenia.
OdpowiedzUsuńWszystko wygląda tak apetycznie, chętnie spróbowała bym tych smakołyków
OdpowiedzUsuńDieta wegańska nie musi być nudna. Pyszne propozycje.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy artykuł, który wielu osobom podsunie nowe rozwiązania kulinarne. Moim zdaniem jednym z najlepszych produktów na jesień jest dynia. Można przyrządzać z niej różnego rodzaju zupy, kremy, dania główne czy placuszki oraz ciasteczka. Jeśli macie jakieś fajne pomysły na dynię to wpisujcie je tutaj.
OdpowiedzUsuńJak widać, będąc weganinem można smacznie jeść.
OdpowiedzUsuńCzy dodatkowo stosujesz jakieś suplementy?
OdpowiedzUsuńWitaminy Tak ;)
UsuńNie próbowałem weganizmu, ale widzę, że będąc weganem można naprawdę smacznie jeść ;-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się odżywiasz! Skąd czerpiesz inspiracje na dania?
OdpowiedzUsuńZ głowy, z internetu, od innych blogerów, weganizuje tradycyjne przepisy, z książek kucharskich itp.. )
UsuńPysznie u Ciebie :) Można się zainspirować :)
OdpowiedzUsuńIle inspiracji - dziękuję!
OdpowiedzUsuń