7 grudnia 2017

533.BLOGmas - Ciasto dyniowe z czekoladą ( bez cukru, bez glutenu, wegańskie )

Ciasto dyniowe z czekoladą
( wegański, bez cukru, bez glutenu )  

Składniki suche: 
- 2 szk. mąki ryżowej
- 100g ksylitolu
- łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka cynamonu
- szczypta soli

Wszystko wymieszać.

Składniki mokre: 
- szk. Pure z dyni
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- łyżeczka octu jabłkowego.

Wszystko wymieszać.

Obie masy że sobą szybką połączyć łopatkął, dodać 50g rozdobnionej czekolady, wymieszać, przelać do foremki keksówki i piec w 190oC 45-50 minut ( do suchego patyczka )

DO jutra 
Pat X ;) 

1 komentarz: