9 października 2017

497. Wegański jadłospis V.

Śniadanie: 



Kanapki z chleba żytniego:
- krem czekoladowo - pistacjowy
- awokado z ogórkiem
- masło, wegańska szynka, wegański ser, pomidorki, pieprz.

Skład: cukier kokosowy, olej słonecznikowy, mleko kokosowe w proszku, pasta z pistacji, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, masło shea, guma arabska (błonnik z akacji), emulgator: lecytyna słonecznikowa

 Herbatka: zielona z kokosem.

 Lunch box:
- marchewka i humus orientalny
- jabłko i masło orzechowe
- dwie wegańskie babeczki przepis <-

Skład: daktyle (50%), migdały (18%), słonecznik łuskany, suszony zagęszczony sok pomarańczowy (11%), marchew suszona (7%)
 Przekąska:  Batonik

Kolacja: Spaghetti: makaron pełnoziarnisty, sos pomidorowy bez dodatku cukru, pieczarki, cebula, kukurydza, płatki drożdżowe, przyprawy, zielona soczewica.


Lista wegańskich jadłospisów:

1 komentarz: