24 sierpnia 2017

484. Fotomenu - sierpień 2017r.

 Dziś wielki miks zdjęć jedzenia z sierpnia. 

I. 
- Miska - płatki owsiane na mleku kokosowym, truskawki, wiórki kokosowe, masło orzechowym.
- Kubek - kawa na mleku migdałowym.
- Nektarynka, jogurt kokosowy.
- Lunch box - sałatka: liście sałaty, papryka, tuńczyk, kukurydza, ogórek, młoda cebulka, jogurt naturalny, przyprawy.

II.
Sałatka - sałata, jajko, tuńczyk, ogórek, pomidorki,pesto, truskawki, orzechy nerkowca, płatki migdałowe.

III.
Naleśniki z mąki kasztanowej w środku z dżemem jagodowym, na górze borówki obsypane ksylitolem.


IV. 
Naleśniki orkiszowe z prażonymi jabłkami i cynamonem.


V. 
Truskawki, borówki, masło orzechowe.

VI.
Granola bez dodatku cukru, jogurt kokosowy, truskawki, wiórki kokosowe.

VII.
Kasza jaglana ugotowana na mleku kokosowym z wanilią, jogurt z kokosa, truskawki.

VIII.
Jajko usmażona w kromce chleba pumpernikiel, pomidorki z awokado i przyprawami.


IX. 
Spaghetti z tofu ( makaron pełnoziarnisty, tofu wędzone, pieczarki, cebula czerwona, sos pomidorowy, mozzarella ) 


 X.
 Batoniki: QUINOA BAR


XI. 
Zakupy w Polskim sklepie.
- brzoskwinie, pomidory, ser wędzony, budynie bez cukru, serek wiejski, sok pomidorowy, serek tartare, czekolady bez cukru, sok z żurawiny 100%, kasza jaglana, masło orzechowe, gołąbki. ( sok pomidorowy i gołąbki dla Dastina )

XII. 
Lunch box - brzoskwinia, borówki z malinami, pomidor, kanapka: chleb, twarożek, wegańska szynka, sałat.

XIII.
Lunch box - borówki, maliny, jabłko, czekoladka, kanapka - chleb, masło, ser, pomidor.

XIV. 
Lunch Box - naleśniki orkiszowe z dżemem jagodowym, jabłko, maliny z borówkami.

XV.
Obiad:
kotleciki brokułowe ( brokuł, pieczarki, jajka, płatki drożdżowe, przyprawy ), sałatka: szpinak, ogórek, pomidor, mozzarella, przyprawy, oliwa z oliwek.
W szklance zielony sok.

XVI. 
Nowa Cola <3 :)

XVII. 
Krówki <3 - Recenzje krówek znajdziecie na blogu - www.bezbolesneusuwaniecukru.blogspot.co.uk


XVIII.
- Słoik - kasza jaglana, jogurt waniliowy, truskawki.
- Deska - dwie kanapki: chleb, twarożek, wędzony ser, wegańska wędlina, pomidor, sól wędzon.
- Szklanki - woda z połową cytryny i sokiem z żurawiny, pół szklanki zielonego soku.

XIX. 
Kanapka - chleb, masło, ser, sałata, ogórek.
Czekoladka kokosowa.

XX.
Dwa jajka usmażone na pieczarkach, sałatka: szpinak, młoda cebulka, papryka, pomidor, ogórek, przyprawy, mozzarella, olej z orzechów włoskich.

 KONIEC 
Pat

4 komentarze:

  1. Jak zwykle przepyszne menu! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, wszystko wygląda pysznie! Samo zdrowie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Najbardziej zazdrościmy tych truskawek :D
    Ale jajeczko w pumperniklu też super się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń