14 lutego 2017

439. Waniliowe ciasteczka z czekoladą - bez glutenu, bez cukru, bez laktozy.

Waniliowe ciasteczka z czekoladą

(bez glutenu, bez cukru, bez laktozy)



Składniki:
- 250g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 50g roślinnego mleka
- wanilią naturalna
- 50g wegańskiego masła (lub oleju )
- 10g słodzika ( smakowy odpowiednik 50g cukru ) 
- 80g rozdrobnionej gorzkiej czekolady. 

Sposób przygotowania:
Wszystko razem wymieszać, uformować ciasteczka na papierze do pieczenia. 
Piec 25minut w 180oC. 

Z przepisu wychodzi 10 ciasteczek. 
Wartości odżywcze w 1 ciasteczka
Kcal: 174, Białko: 3.7g, Tłuszcze:6.7g Węglowodany: 24g 

Grafika do pobrania/ zapisania / wydrukowania. 

Miłego tygodnia
Pat
Pamiętajcie o uśmiechu!

10 komentarzy:

  1. Idealne! Dawno takich nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie, ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu :) Mam w domu make jaglaną, powinna się sprawdzić także w tym przepisie. Na pewno w najbliższym czasie wykorzystam Twój przepis.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dla mnie odrobinę za dużo kalorii :P chyba wrócę do mojego fit rafaello :) (20kcal w kulce :D)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, prezentują się wyśmienicie.

    OdpowiedzUsuń
  5. na mąkę ryżową od dawna mam chrapkę- chcę ją zmielić sama tylko nie wiem który ryż wybrać, może na początek zwykły biały długoziarnisty. w każdym razie nie mam takich fajnych płatków czekoladowych ale pokombinuję z innymi dodatkami:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Boszzzz wyglądają obłędnie! Już wiem, że córce by pasowały :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super ciasteczka! Po prostu rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przecież to musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń