6 marca 2013

11. Mushrooms II


                                Uwielbiam grzyby 
         Zupa grzybowa jest moim faworytem i oczywiście Pieczarki w Białym winie , Akurat na zdjęciach jest Kolacja mego chłopaka , ponieważ ja zupę zjem jutro na śniadanie.

       U mnie w domku Pieczarki są zawsze i grzyby suszone  ( nie znam się na grzybach ) ale moja kochana Mama jest " grzybo-branką " więc grzybów mam pod dostatkiem. Z kolei przepis jest Mojej Cioci :) 











Przepis Cioci Ani : 
Składniki :
 - Pieczarki (6-8 szt) lub grzyby suszone (garści)
- 2 małe ziemniaki ( pokrojone w kostkę ) 
- 2 małe marchewki ( starte )
-  liści laurowy
- 2 ziela angielskie
- kostka rosołowa (lub kawałek mięsa)
- jedna mała przypalona cebula cała (obieramy cebule wbijamy na widelec i przypalamy nad palnikiem , około 1/3 powierzchni powinna być czarna )
- 1 łyżka ryżu ciemnego
- sól + pieprz do smaku 
- duża łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany

Sposób przygotowania : ?
Wlewamy do garnka wodę i wrzucamy wszystkie składniki ( bez ziemniaków) gotujemy około około 45 minut na niedużym ogniu aż zupa zacznie "smakować" grzybami i dodajemy ziemniaki i gotujemy aż ziemniaki i ryż będą miękkie :) i Gotowe :)         

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz