5 marca 2013

7. Kolacja

Co dziś na kolacje ? 
Ja Proponuje Krewetki + Pieczarki w Białym Winie :) 
Sposób Przygotowania jest bardzo prosty 
Potrzebuje :
-Wino Białe (mała butelka starczy mi na 6-8 razy)
-Pieczarki
-Krewetki
-Sól
-Pieprz
- Łyżka Oliwy z Oliwek
Wrzucam do Łoka ( Patelni ) 
"garści" krewetek,  500 g pieczarek pokrojonych na pół, pół łyżki oliwy trochę soli i pieprzu , smarze wszystko pod przykrywką aż całą woda wyjdzie z pieczarek i zrobią się one mięciutki , odkładam pokrywkę na bok i smarze (mieszają co jakiś czas , na nie dużym ogniu) aż woda wyparuje, gdy wody będzie tylko trochę na dnie leje wino około 30-50 ml i smażę aż wino wyparuje. I gotowe. Dla Mnie super na kolacje i na obiad :)
                                                                                                                                Pat

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz