8 marca 2013

17. Gorzka czekolada :)


                               Najlepszym deserem for me jest GORZKA CZEKOLADA i owoce oczywiscie , nie kazdy ja lubi ale juz pare osob  przekonalam do jej jedzenia . Ja gorzka czekolade od zawsze " ubustwiam " nie wiem dlaczego , zeby umilic sobie jedzenie to kupuje gorzka czekolade 85-90%.





Moje serduszka :
     potrzebuje do tego sylikonowe foremki np.  do lodu , akurat dzisiaj  uzylam do tego w ksztalcie serduszek ;-) 100g czekolade 85% lamie w kawaleczki i wsypuje do miski , dodaje do tego 1-2 łyżki mleka 1% i do mikrofalowki  :) na okolo 1-2 wyjmuje co 20-30 sekund i mieszam.  Dodaję do tego około 25 sztuk migdałów rozdrobnionych. 
  Kiedy kosystecja jest gladka to wystarczy, czas zalezy od rodzaju czekolady i od ustawien mikrofalowki . Napełniam foremki łyżeczką i wygładzam odstawiam do wystygniecia. Pozniej odstawiam je na noc np.  w lodowce. Super wygladaja i sa smaczne .
      Polecam 1-2 czekoladki dziennie i dlatych co pija kawe to po kawie dla uzupelnienia magnezu .
                                                           
                                                                Efekty dzień później :) 

2 komentarze:

  1. O masakra! Wygląda obłędnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis banalny, prosty i szybki a jaki efekt:))) Zapisuję i będę próbować:)

    OdpowiedzUsuń